• A vastagbélrák ma Magyarországon a második leggyakoribb daganatos halálok.
  • Minden huszadik embernél számolni lehet a vastagbélrák kialakulásával
  • A vastagbélrák szűréssel közel 100%-ban megelőzhető!

Ne kockáztasson, inkább becsülje fel kockázatát velünk!

A vastagbélrák mára az egyik leggyakoribb daganatos halálokká lépett elő hazánkban. A probléma súlyos: évi mintegy nyolcezer új vastagbélrákos beteget diagnosztizálnak, az esetek száma pedig egyre csak nő.

A felismert betegek mintegy 70 százaléka öt évvel később már nem él, azaz a legtöbb beteg csak a rák késői stádiumában kerül orvoshoz, amikor már nincs visszaút.

A fejlett nyugati országok példája jól mutatja, hogy korai diagnosztikával ezt az arányt akár 10 százalékra is le lehetne szorítani – vagyis a korai kivizsgálással és kezeléssel évi mintegy ötezer honfitársunk élete megmenthető lenne!

Megelőzhetem a vastagbélrákot?

A vastagbélrák igen jól diagnosztizálható rákfajta. A legtöbb vastagbél daganat a vastagbél úgynevezett polipjaiból alakul ki általában igen lassan – néha 10 vagy akár 15 év alatt. Az időben végrehajtott vastagbéltükrözés közben a vastagbélpolipok fájdalmak nélkül eltávolíthatók, így nem alakul ki belőlük rosszindulatú daganat.

Mik a vastagbélrák tünetei?

Már a nagyon korai daganatok is okozhatnak rejtett, azaz szabad szemmel nem látható belső vérzést, ami székletvizsgálattal beavatkozás nélkül is kimutatható. Ahogy a vastagbéldaganat növekszik, székelési zavar, hasgörcs vagy haspuffadás jelentkezhet. Idővel pedig szabad szemmel látható vérzés is megjelenhet, amihez tartós fáradtságérzet, ok nélküli fogyás társulhat. A pontos diagnózis felállítása szakorvos feladata, mivel a fenti tünetek sok más betegségre is utalhatnak.

Kik vannak veszélyben?

Mivel az 50. életév betöltésével ugrásszerűen megnő a vastagbélrákos esetek száma, alapszabály, hogy ötven éves kor felett mindenki veszélyeztetettnek tekintendő – még akkor is, ha az illető panaszmentes, azaz a fentebb leírt panaszok egyike sem jelentkezik!

Ötven éves kor alatt pedig különböző egyedi tényezők döntenek a veszélyeztetettségről. Ilyen tényező a családi kórtörténet – fokozottan veszélyeztetettnek tekintendő például az, akinek családjában a dédszülőkig visszamenően jelentkezett vastagbél- vagy gyomorrák, illetve méhtest- vagy hasnyálmirigyrák.

De magas lehet a dohányzók, az alkoholfogyasztók vagy az egészségtelenül táplálkozók kockázata is.

Mit tehetek?

Ajánlott kitöltenie vastagbélrák kockázatfelmérő programunkat, amiből egy durva becslést készíthetünk az Ön személyes vastagbél daganat kockázatára vonatkozóan. A program kitöltése már csak azért is ajánlott, mivel ha megállapítható Önnek a vastagbélrák felmerülésének kockázata, az eredeti árnál (9.980 Ft) jóval kedvezőbben, csupán 5.980 forintért részt vehet az Endomedix vastagbélrák-szűrési programjában, amely speciális, otthon elvégezhető székletvizsgálatból, valamint szakorvosi tanácsadásból áll. További információk az Endomedix vastagbélrák-szűrésről itt találhatók.

Endomedix Diagnosztikai Központok

Az Endomedix az ország egyik legrégebbi gasztroenterológiai és diagnosztikai magánorvosi központja. Az ország hét pontján megtalálható rendelőinkben kiváló szakemberekkel, a legmodernebb eszközökkel, diszkrét, nyugodt és kényelmes körülmények között, rugalmas időbeosztással állunk kedves betegeink rendelkezésére.

A „hagyományos” gasztroenterológiai beavatkozások mellett – mint például az altatásban végzett gyomor- vagy vastagbéltükrözés – tevékenyen kivesszük részünket a gasztroenterológiai szűrésből és megelőzésből. További információkat orvosi hálózatunkról az Endomedix.hu weboldalon talál.


Tetszik az oldal?Ossza meg másokkal is!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Modal

Tisztelt Ügyfelünk!

Sajnálattal tájékoztatjuk Önt, hogy készlethiány miatt vastagbélrák-szűrő szolgáltatásunk átmenetileg nem rendelhető.

Orvosi kérdéseivel, vagy az Endomedix szolgáltatásaival kapcsolatban kérjük, keressen bennünket a 06 (1) 413-2500 telefonszámon.

Amennyiben csomagot rendelt és kérdése lenne a szállítással kapcsolatban, vagy pedig csomagját nem vagy hiányosan kapta meg, akkor keresse a szállításért felelős kollégánkat a következő mobilszámon: 06 (30) 20 66-366

Üdvözlettel: az Endomedix Kft. csapata